Blog lékárny > Jak konečně přestat kouřit?

Blog lékárny

Petra_K_titulka2b2015small

Jak konečně přestat kouřit?

Námi střežené kroky na Vaší cestě k nekuřáctví.

Je naší milou povinností informovat Vás o podpoře Všeobecné zdravotní pojišťovny kuřáků, kteří se rozhodli se svou závislostí skoncovat. Program VZP "Cesta k nekuřáctví" slibuje příspěvek až 2500 Kč pro pojištěnce VZP, kteří využijí odborné konzultace v lékárnách, a to mimo jiné na volně prodejné léčivé přípravky náhradní nikotinové terapie (náplasti, pastilky, ústní spreje, žvýkačky a orodispergovatelný film).

V současné době navíc firma Nicorette poskytuje 10% slevu na své přípravky. Jediná podmínka firmy je zapojení pacienta v programu Odvykání kouření v lékárnách (není potřeba být pojištěncem VZP!!!).

Kdo má na příspěvek VZP nárok?

V rámci lékárenské péče poskytuje pojišťovna pacientům příspěvek na doporučení konzultanta lékárny zapojené do projektu Odvykání kouření v lékárnách. Toto doporučení získá pacienty po absolvování nezbytné léčby v rámci programu Odvykání kouření v lékárnách. Délka léčby je individuální, nejdéle však do 12 kalendářních měsíců.

Jak probíhá odvykání kouření v lékárnách?

V rámci léčby pacient podstoupí několik odborných konzultací, při kterých je mu doporučena nejvhodnější terapie a adekvátní režimová opatření. Pacientovi je navíc zdarma stanovena hodnota oxidu uhelnatého ve vydechovaném vzduchu. Naměřené hodnoty nám umožní sledovat, jak se organismus při abstinenci očišťuje od zdraví škodlivých látek, kterými pacient zahlcoval své tělo kouřením. Pravidelné konzultace mnohonásobně zvyšují úspěšnost odvykání a snižují riziko recidivy. Konzultace jsou poskytovány zdarma. Více se o konzultacích dozvíte zde.

Jak se objednat?

Objednávat se můžete prostřednictvím emailu lekarnaupottingea@seznam.cz, předmět: odvykání kouření, nebo telefonicky na čísle: 585 223 782.


+ Nový příspěvek  |  Zpět na blog